Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

GDM 4EVER YOUNG

23 februari 2019 | 20:00 - 23:00

POSTER GDM 4ever young 2019

GROOT DWERGONISCH MANNENKOOR & ROCKBAND THE INDEPS: EEN UNIEKE COMBINATIE

In 1998 opgericht als een koor dat met de boerenbruiloft in Dwergonië mede de sfeer bepaalde; nu een succesvol koor van ruim 50 mannen die sfeer, gezelligheid én de juweeltjes van de Nederlandse muziek in hun optredens tot een waar feest combineren.

Op 23 februari vieren zij hun twintigjarig jubileumfeest met medewerking van rockband The Indeps inc. uit Heusden. Het belooft een gigantisch gezellig jaren 60/70 -feestje te worden met uiteraard muziek uit die tijd. En natuurlijk staat Het Groot Dwergonisch Mannenkoor ook samen met The Indeps op één podium: een unieke combinatie. GDM 4EVER YOUNG!

Het Groot Dwergonisch Mannenkoor behoeft in Drunen en verre omgeving geen introductie meer. Bij veel festiviteiten zijn de mannen graag van de partij. Of dat nu op Koningsdag is, op een festival in de buurt op een platte kar, bij goede doel wandeltochten, carnaval in zorgcentrum Zandley of zomaar op een terrasje. Van enige afstand hoor je de ruim vijftig mannenstemmen en hun meeslepende liedjes al. Vooral in het Nederlands, maar soms ook een beetje Duits of Engels. Liedjes van Ramses, Boudewijn en Hazes. Maar ook van Borsato, de 3J’s, Jan Smit of met een zelfgeschreven lied. Stuk voor stuk juweeltjes, waarbij het publiek vaak massaal spontaan gaat meezingen. In de afgelopen jaren organiseerden zij al vele Oevertuures en meezingfeesten, waar soms in twee dagen wel 1500 bezoekers geteld werden.

Op 23 februari vieren ze hun jubileumfeest in een kleinschalige setting in zaal Utopia in de vernieuwde Voorste Venne. Er gaan 300 kaarten in de verkoop. De mannen zijn uiteraard al druk bezig met hun voorbereidingen.

Want het wordt een bijzonder optreden. De muziekcommissie van het koor heeft gekozen voor het thema GDM 4EVER YOUNG.

De mannen zingen drie blokken van ongeveer een half uur. Ook deze keer zorgen ze voor ondertiteling van hun nummers door middel van grote schermen, waardoor het publiek naar hartelust kan meezingen.

In het eerste blok zingen ze vooral de jaren 60/70 nummers uit het eigen repertoire. Over Patsy, Sophietje en Du. Van Boudewijn, Ramses en zelfs het Cocktail Trio. Iedereen zingt deze klassiekers vanzelf mee uit het collectieve geheugen.

In het tweede blok gaan de mannen een stap verder. Engelstalige hits uit die jaren, maar dan hertaald en vertaald door onder andere Jan Rot, Freek de Jonge en The Kik. Zo klinkt Sunny afternoon van The Kinks gewoon als Bankje in de zon en wordt Can’t buy me love van The Beatles als Geen rooie cent.

Het derde blok staan de mannen op het podium met rockband The Indeps inc. Deze rockband heeft zijn sporen in die roemruchte jaren al verdiend en zorgt, sinds 2012 opnieuw, met hun optredens voor het echte jaren 60/70 – gevoel. De vijf mannen spelen onder andere nummers van The Rolling Stones, The Kinks, Sandy Coast en The Beatles. Stilletjes aan de kant staan en niet meezingen en bewegen, lukt niet als deze rasartiesten beginnen te spelen. Er zijn voor dit blok hits uit de jaren 60 en 70 gekozen waarbij Indeps zanger Ad van Dongen begeleid wordt door de 50 mannen van Het Mannenkoor. Uiteraard in hun beste Engels. Nu al legendarisch en uniek!

Na dit optreden gaan de mannen en het publiek gewoon heerlijk verder feesten met die lekkere gouwe ouwe rockmuziek die The Indeps tot laat in de avond gaan spelen.

En mocht dat stoere leren jackie van toen of die hotpants uit de zomer van 1967 nog in je kast hangen, trek ‘t aan, draai nog ‘ns rond voor de spiegel en waag het gerust als het je bevalt…….  

GDM 4EVER YOUNG met medewerking van rockband The Indeps inc. is op zaterdagavond 23 februari vanaf 20.00 uur in zaal Utopia in de Voorste Venne in Drunen. Kaarten kosten € 7,50 en zijn verkrijgbaar bij de leden van het koor, Tabaksspeciaalzaak Funcke, Kools Dranken en bij de Voorste Venne, alle in Drunen.

 

Gegevens

Datum:
23 februari 2019
Tijd:
20:00 - 23:00

Locatie

De Voorste Venne