In dankbare herinnering aan Pieter Schwartzmans, een energiek mensenmens.

Pieter vierde graag het leven! Kon genieten van elk menselijk contact, thuis, in het verenigingsleven of gewoon op een terrasje. Gezellig of vol medeleven met mensen praten, hen helpen of iets mee organiseren, dat was het liefste wat hij deed.

In Drunen werd en wordt carnaval gevierd. Dwergonië op zijn best. De Commissie Carnaval stond aan de wieg van het georganiseerd carnaval. Met alle respect, dit verdiende anders. Pieter was (eerste) voorzitter van de Werkgroep 74 en in 1977 van de Kommissie Vastenaovond Dwergonië (KVD). Het carnaval maakte in zijn bestuursjaren een enorme groei en bloei door. De organisatie liep als een trein. En genieten deed Pieter in alle toonaarden. Ook als adjudant van Prins Dwerg IV (Piet van Herpen). Wie herinnert zich nog de statiefoto die in 1972 werd gemaakt in het voormalig Autotron van prins, adjudant en de Raad van XI te midden van antieke automobielen?! Het werd een plaatje.

Iedereen kon meedoen aan het carnavalsfeest, van jong tot oud. Pieter verbond zijn naam aan de trofee voor de meest carnavaleske deelnemer aan de grote optocht. Noem het beleven van het carnaval met het hart. In 1986 werd Pieter voor zijn grote verdiensten voor het carnaval in Drunen benoemd tot ereburger van Dwergonië. Hij trad toe tot de XI-de Kamer en regelde door de jaren heen heel wat uitstapjes. Genoot een ander ervan, deed hij dit ook. Hij voelde zich in het illustere gezelschap van Oud-carnavalsprinsen en Ereburgers meer dan thuis.

Pieter, nu je er niet meer bent wordt je gemis gevoeld, zeker ook binnen de Werkgroep Taptoe Drunen. Het zal niet meer hetzelfde zijn. Wel blijf je in het hart en hoofd van velen. Hartstikke bedankt voor al het verrichte werk, je gezelligheid en gastvrijheid.

Tot weerziens!